perjantai 13. tammikuuta 2017

Paluu treenihin!

Koska heräsin äsken ja luulin että nukuin pommiin. Huomasinkin että töihin ei tarvitsekkaan mennä kuin vasta puolenpäivän aikaan on hyvää aikaa päivittää. 

Pidettiin olosuhteiden pakosta melkein koko joulukuu taukoa agilitystä. Yleensä olen pitänyt 3-4 viikkoa taukoa tammi tai helmikuussa mutta nyt tauko tuli lusittua vähän aikaisemmin. 

Tehon kanssa käytiin sunnuntaina treenaamassa keppejä. Teho tykkää juosta siis rakastaa juosta! Tämä hankaloittaa vähän keppien opettelua kun sille tulee kiire eikä malttais pujotella vaan karkaa pois kepeiltä. Meillähän on ollut verkot käytössä ja niitä ollaan häivytelty. On kuitenkin ymmärtänyt idean hyvin ja tekee tosi hyvin kun kutsun keppien päässä. Mun liike on siis se vaikea juttu. Jatketaan siis treenejä kohti itsenäistä pujottelua.

Tehon este osaamisesta puuttuu myös keinu ja ajattelin aloittaa keinu treenit lähiaikoina. Rengasta pitää myös vahvistaa. Aata katsottiin myös sunnuntaina ja se tuntuu menevän aika kivasti puomin pohjilla mutta toki sitäkin vahvistellaan. 

Tehon puomista tykkään! Mun koirilla on aina ollut aika surkeat kontaktit ja Tehon kohdalla olen yrittänyt välttää saman virheen ja tähänasti näyttää hyvältä. 

Tänään Teholla tuli 18kk täyteen joten huomisesta lähtien se saisi osallistua virallisiin kilpailuihin! Miten aika juokseekaan. Pikku pennun tilalle on kasvanut nuori koirapoika! Virallisiin ei kuitenkaan osallistuta vielä pitkäänaikaan. Minnekkään ei ole kiire. 

Tulispa jo kesä! 


Keesi treenasi keskiviikkona ja sille tauko oli tehnyt hyvää. Se oli jotenkin kummallisen tyyni ja kuulolla mutta silti vauhtia ei puuttunut. Keesin keppi osaaminen nytkähti jo ennen taukoa eteenpäin mutta nyt musta tuntui että mä ihan oikeasti voin luottaa sen taitoihin. Kontaktit meni myös hienosti. Treeneissähän ongelma ei niin näy eli kisoissa sitten nähdään missä mennään. 

Keikon ja Tehon viikko treenit oli eilen. Keiko posotti radan nollana läpi mitänyt puomilla ei ihan laukka osunut täydellisesti. Muistuteltiin puomilla juoksemista ja saatiin kivoja toistoja siihen. Keikolla oli vauhtia tauon jälkeen normaalia enemmän.

Tehon kanssa piti tehdä keppejä mutta teinkin radan pätkissä kun en jaksanut lähteä keräämään verkkoja jotka oli levitelty ympäri hallia. Teho toimi hienosti. Itsellä enemmän opettelua sen ohjaamisessa. Se on kevyt kääntää enkä ole sellaiseen tottunut ja yliohjaamisella saan sen kieltämään. Muutenkin se on hauska yhdistelmä keveyttä ja voimaa. Etenee raivokkaasti suorilla mutta kääntyy kevyesti kun keiju! :D On tullut sen kanssa tunne että se sopii hyvin mun ohjaukseen ja tyyliin kunhan vaan itse muistaisin ettei se toimi niin kuin Keesi tai Keiko. Keesissä ja Keikossakin on keskenään eroja mutta tyyliltään ne toimii aika samallalailla. Niille usein sopii samat ohjaukset. Molemmat on vähän raskaita kääntää ja tykkäävät hypätä pitkälle. Teho on vähän erimaata. 

Kisaamisen olin ajatellut aloittaa nyt kuun viimeisenä viikonloppuna. Vielä pohdin kumpi kisaa ensin. Munhan ei pitäisi niin kisata koirilla sekaisin kun se sekoittaa mun ohjausta. Voi olla että Keesi aloittaa ja katsotaan suunnitelma sitten kontaktien sujuvuuden mukaan. Vaikeita päätöksiä kun Keikoa en haluaisi lähettää vilttiketjuun sillä ei ole kuitenkaan montaa kautta jäljellä. Se täyttää pian 8 vuotta ja ei enää valittavasti nuorru vaikka kuinka toivoisin. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti