torstai 28. heinäkuuta 2016

Loma on ihmisen ja koirien parasta aikaa!

Kesä on jo pitkällä. Päivitysten puute ei johdu siitä etteikö meille olisi mitään tapahtunut vaan ehkä enemmänkin siitä ettei ollut aikaa kirjoittaa. Nyt kuitenkin ollaan lomalla! Kaikkea on tapahtunut enkä varmaan muista edes kaikesta kirjoittaa! :D


Kesäkuussa Keesi kisasi yhdet kisat Hurtta areenalla 10kk kisatauon jälkeen. Treenejäkään ei ennen kisoja ehtinyt tulla kun parit. Tuloksena 5, 0 ja Hyl. Kaksi ekaa rataa tosi hyviä taukoon nähden ja vikalla mulla sitten pakka hajoili.

Sm-kisoihin osallistuttiin Suomen Schipperke kerhon joukkueessa. Tämä oli ensimmäinen kerta kun yhdistys lähetti oman joukkueen. Keesi starttas joukkueen komantena. Mä kävin ennen rataa kaikki mahdolliset tunteet "mä kuolen" ja "tää on niin siistiä" väliltä. Eipä oo hetkeen jännittänyt noin paljon.

 Jännitys näkyi suorituksessa sekä en tajunnut mennä ajoissa loossiin. Loosissa Keesi haisteli ja meinasin seota! :D Helppo työ siis Keesillä lähteä matkaan varsinkin kun hän jos kuka tarvitsee määrä tietoisen jämäkän ohjeistuksen. Tämä kaikki mun epävarmuus kostautui ja Keesi varasti lähdöstä jonka seurauksena eka rima alas. Mä oon silti meistä ylpeä koska kokosin itseni ja sain Keesin tuleman ohjauksiin vaikka yleensä varastettu lähtö tarkoittaa että Keesi tekee oman radan koska ohjaaja on kyvytön häntä ohjaamaan. Aan alas tulossa en vaatinut tarpeeksi ja Keesi hyppäs sen. Muuten meno oli meidän näköistä ja oloista. Tehtiin sitä mistä tykätään eniten, mentiin täysillä sen enempää varmistelematta. Hyvä Keesi!Keikon jalkaan (varpaasen) ilmestyi alku kesästä patti. Alkuun se ei häirinnyt ja oli aika pieni. Pian patti kuitenkin alkoi vaivata ja hankautui rikki. Patti poistettiin 11.7 leikkauksessa. Tikit Keiko sai nyt maanantaina pois mutta jalka ei ole parantunut ihan toivotulla tavalla ja jatkamme sen parantelua suihkuttelun ja rasvauksen muodossa. Sidettä Keikon ei kuitenkaan tarvitse enää käyttää mikä on hyvä koska jalka hikoili paljon siteessä ja se tietenkin hidasti paranemista. Keiko on siis taukoillut kaikesta treenaamisesta. Harmi kun olin ajatellut kisata sillä kokeeksi muutamat startit. Pääasia on kuitenkin että hän on kunnossa. Keiko toki toivoo että jalka olisi pian edes uima kunnossa. Tänään tuli tieto että kasvain oli hyvänlaatuinen eikä sen enää pitäisi uusia.Tehon on ollut kesällä kiireinen. Hän on ahkerasti treenannut paimennusta. Teho on syttynyt lampaille. Olemme päässet mukavasti harjoittelemaan koko kesän vähintään kerran viikkoon. Elokuussa käydään kahdesti viikossa. Töiden alkaessa varmaan taas sitten hidastetaan vähän pakon edestä tahtia. Laji on ehdottomasti vaikein kokeilemistani lajeista mutta olen kyllä jo ihan hurahtanut ja innokas oppimaan. Teho on osoittanut että sen kanssa on järkevää jatkaa lajia. Paimennuksesta on nyt sitten tullut Teholle toinen päälaji katsotaan mihin meidän rahkeet riittää.

Tää on mun lempi kuva Tehosta jotenkin hieno tunnelma! 


Paimennus on myös lujittanut mun suhdetta Tehoon ja auttanut ymmärtämään paremmin millainen koira hän oikeastaan on.
Agilityä Teho on päässyt myös treenailemaan. Siinä ollaan mielestäni ihan hyvässä mallissa ohjauksia ollaan tehty eniten ja nyt aloitettiin puomi treeni johon Teholle tulee pyssärit. Teho oppii nopeasti mutta jää herkästi liikkeeseen kiinni ja sitä varmaan sitten seuraavaksi pitäisi mahdollisimman paljon työstää.Elokuun puoli välissä ollaan menossa kuviin ja odottelen niitä jo kauhun sekaisin tuntein toivoen toki parasta. Keesi tulee kanssa kuvauksiin mukaan. Siltä kuvataan selkä ja kyynärät ihan mielen kiinnosta kun niitä ei ole aikaisemmin kuvattu.

Teho täytti 13.7 vuoden. Synttäreitä vietettiin kotona ja Teho sai kakun.  Taidan kirjoittaa ekasta vuodesta ja sen onnistumisista ja haasteista ihan oman postauksen tässä piakkoin.

Tehon kuvat: Sanna. Keesin Keikon kuvat Sonja. Kiitos molemmille!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti