lauantai 8. lokakuuta 2016

Mietteitä treeneistä!

On ollut taas vähän kiirettä ja väsymyskin ajoittain vaivaa. Tää pimeys ei sovi mulle..  Viikko treenissä ollaan kuitenkin käyty aika ahkerasti muutamia on jäänyt väliin mutta noin muuten.

Tehon puomi etenee hurjaa tahtia ja kun se kerta lähti noin nopeasti sujumaan niin otettiin kepit työn alle. Niitä lähdettiin rakentamaan verkoilla. Parit treenit nyt alla ja Teho on tajunnut idean.  Olisin halunnut vaihtaa verkot ohjureihin parin treenin jälkeen mutta meidän seuralla ei ole ohjureita niin nyt tehdään sitten verkoilla koko projekti.

Rimat on ollut jo hetken aikaa korkeampia. Takaakierrot on hiukan tökkinyt korkeammilla kun tulee liian lähelle eikä jää tilaa ponnistaa. Eli menee sitten ali mutta tähänkin on päästy puuttumaan ja kyllä se siitä.

Meidän seura aloitti nyt talvikaudella uuden kolmen kentän systeemin eli häiriotä riittää ihan tarpeeksi. Kentät kyllä rajattu aidoilla mutta verkosta näkyy ihan hyvin läpi. Aluksi mua hirvitti Tehon kanssa koko systeemi se kun helposti kiihtyy muiden tekemisestä ja saattaa yrittää lähteä toisen koiran liikkeen perään. Mietin että tuleeko sen tekemisestä mitään mutta hienosti se on häriön kestänyt ja keskittyy omaan tekemiseensä. Toki jos jätän sen yksin ja keskityn johonki muuhun ilman että se on käskyn alla alkaa muiden tekemiset nopeasti kiinnostamaan.



Mutta nyt olen tosi vakuuttunut että tää on ihan parasta ja just sitä mitä tarvittiin että edistytään asian kanssa. Joudun treenaamaan mukavuus alueen ulkopuolella ja onnistumisien kautta saan tarvittavaa luottoa tuohon ipanaan. On ollut myös ilo huomata ettei Teho riehu ja kilju enää odottaessa kun toisilla puolilla tehdään vaan odottaa suht kiltisti tolpassa kun tutustun rataan. Toki ei ihan vielä tee mieli viedä sitä ihan lähelle katsomaan kun joku kiihkeämpi koira suorittaa. Hiljaa hyvä tulee :D

Mutta olen aika vakuuttunut että kun talvi kausi on ohi ei mikään kisa häiriö pitäisi olla Teholle liian vaikea :D

Mä olen joskus tainnut tännekin mainita ettei pennut ole niin mun juttu ja pentutreenitkin on aika tylsiä! :D Mutta kyllä nuorta koiraa on kiva treenata se kun ihan joka kerta oivaltaa ja omaksuu uusia asioita vauhdilla! Onnistumisen tunteita tulee ihan viiden minuutin treenissä ihan huikea määrä!

Teho on nyt melkein 15kk vanha eikä ole tarkoitus kisata heti kun kisa ikä tulee täyteen mutta varovaisesti voisi asettaa tavoitteeksi että kun ulkokausi on alkamassa oltaisiin aika lailla kisa valmiita. Mutta sen näkee sitten ollaanko vaiko ei.

Keesin treenit sujuu hyvin aina silloin kun mä olen hyvä :D Ollaan treenattu lähinnä rataa ja kontakteja eli niitä mitä nyt pitääkin tehdä.



Keiko on omissa treeneissään ollut tasainen suorittaja. Jos ei ekalla niin sitten tokalla yrittämällä ollaan päästy radat puhtaasti läpi. Puomia on saanut lisäksi juoksennella. Välillä juoksee hyvin mutta vaikeaa on jos on treenattu paljon ratoja missä on puomilta käännytty ja sen jälkeen kun mennäänkin suoraan ja sais mennä ei tahdo rento laukka irrota. No taitaa olla ikuisuus projekti tämä ja pääasia on ettei Keikoa ahdista treenata asiaa. :)



Muuten vapaa aika on kulunut edelleenkin aidan rakennuksessa. Enää ei ois paljon ja nyt täytys vaan jaksaa vikat osat laittaa ettei talvi yllätä..

Kuvat on Sonjan ottamia parin viikon takaiselta Schipperkejen syysleiriltä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti