lauantai 3. tammikuuta 2015

Vuoden ekoja treenejä!

Mietin blogin tulevaisuutta ja päädyin edelleenkin siihen että tämä saa pysyä edelleenkin sellaisena kun on ollutkin. Eli kirjoittelen silloin kun siltä tuntuu.


Torstaina purinalla isojen ruskeiden kanssa. Purinalla on ollut valmis rata joulutauon ajan ja treenattiin siitä nyt loppuosaa. Keiko teki kaksi täydellistä puomia radan osana ja kaksi täydellistä aata myös! Voi tätä iloa. Juoksee nyt oikeen nätisti rytmittäen alastulolle! Keiko on alkanut hakea esteitä paremmin ja radassa olikin vain yksi kohta jota hinkattiin. Keiko nimittäin haki kokoajan samasta kohtaa väärän hypyn mun seläntakaa.  Epätyypillistä Keikoa tosin tähän on nyt joutunut tottumaan kun kesän asenne treeni on tehnyt Keikosta irtoavamman ja lukee rataa nykyään myös itse. Saatin kuitenkin kohta onnistumaan pienen testailun jälkeen.

Tein myös bortsujen kanssa. Ne on kyllä niin erilaisia ohjattavia kuin Keiko. Oon aina välillä niitä päässyt ohjaamaan ja on ollut super opettavaista, Lähtötilanne oli se että pääsin ehkä kaksi estettä niiden kanssa jos sitäkään. :D Nyt menee jo pidempiä pätkiä hienosti! On ollut myös kiva käyttää ja oppia ohjauksia joita ei muuten käyttäisi. Onni on hyvä treeni kaveri ja sen opettavaiset koirat!

Eilen sporttiksella jossa meillä on jokatoinen Pe iltavirkku vuoro. Otin vain Keesin mukaan.

Keesille alkuun kepukoita lätkälle, Haluttiin nähdä oliko viimekisojen liukastelu vaikuttanut keppeihin. Sujui kuitenkin hienosti. Muutaman kerran liukasteli mutta ei niin pahasti kun kisoissa ja pääsi heti takaisin rytmiin. Tarvitsee kuitenkin selvästi treeniä mattopohjalla lisää. Keesi osas kepit jopa niin että lähetin ja olin paikallani. En ois uskonut.

Katsottiin myös kontaktit. Niillä ollut "ongelmaa" että tulee läpi ja testaa aika paljon mua tarviiko pysähtyä ja voiko lähteä ilman lupaa. Tosin mä en koe tätä minään suurena ongelmana kun muistan vaan olla tarkka ja tiedostan asian. Keesillä ei ole mitään himoa hypätä. Vaatii vain hiukan rytmitys apua multa. Nämä varmasti vahvistuvat kun saa kokemusta lisää. Nyt teki kuitenkin napakoita pysähdyksiä ja jäi nätisti vaikka juoksin reippaasti ohi. Näissä on hyvä muistaa pitää katse koirassa. Mähän kisoissa usein juoksutan läpi kun en näe tarvetta antaa etumatkaa muille seisottelemalla keesiä sekuntikaupalla kontaktilla. ;D Saatan aiheuttaa tällä ongelman tai sitten en mutta vielä en nää sellaista olevan.

Välistävedot on ollut mun murheenkryyni molempien kanssa. Mä haluaisin tehdä ne kääntymättä koiraan päin. Mutta tullut nyt selväksi ettei se toimi. Tehtiin näitä nyt neliöllä ja toimi kivasti kun peruutin. Pitää vain muistaa etten ala peruuttelemaan väärään suuntaan vaan aina esteen suuntaisesti.

Tästä se lähtee! Uusi lisenssi on jo ostettu ja Keesi on ilmoitettu jo kisaamaan.

2 kommenttia: