maanantai 9. huhtikuuta 2012

Kelpien ja Skipin ihmeelliset seikkailut!

Pienet mustat ja iso ruskea kehien jälkeen.
Lähdettiin Miian ja Edin (Valkohampaan Opus Dei) kanssa lauantai iltana reissuun. Suuntana Venäjä. Mä olin aikasemmin sanonut että Venäjälle en lähde mutta niin vaan löysin itseni pakkaamassa koiria matkanjärjestäjän MilliaM travel:sin bussiin.  Kääpiot matkusti samassa häkissä joka oli väliseinällä jaettu omiin osastoihin. Koska bussi ei ollut ihan täynnä Keiko pääsi onneksi lattia osastoon omassa häkissään.

Laivamatkan jälkeen saavuttiin Viroon ja satamassa meitä odotti eläinlääkäri jotta saatiin koirille leimat passeihin. Nopeat ulkoilutukset ja matka jatkui kohti Venäjän rajaa.


Rajalla passit katsottiin moneen kertaan ja eläinlääkäri kävi kurkkaamassa koiria. Kaikki kassit piti myös roudata ulos bussista ja käydä niiden kanssa vielä erikseen passin tarkastuksessa. Myös rajakoira käväisi nuuhkimassa meidän matkatavarat. Matkanjohtaja kertoi että tällä kertaa päästiin suht nopeasti ja helpolla vaikka musta tuntui että kesti vaikka kuinka kauan ja torkahtelinkin välissä monta kertaa.. 


Matkaa jatkettiin ja koko matka oli kamalan lumi myrskyn ja teiden huonon kunnon takia hirveää pomputusta. Bussikuski ajoi myös aika kovaa.. Maassa maan tavalla vai miten se oli..


Aamuksi saavuttiin Kingisepp nimiseen paikkaan jossa näyttely pidettiin. Näyttely paikka oli ilmeisesti koulu ja kehät oli jumppasalissa. Pikkasen hirvitti kun näin miten pieni koko sali oli kehistä puhumattakaan. Viimeinen järkytys oli sitten vessa jotka oli vaan reikiä lattiassa lisäksi haju oli kamala ja ei ne ihan puhtaitakaan ollut..  


Meidän kehä alkoi aikataulun mukaan vasta 15.30 mutta koska matkanjärjestäjä sanoi ettei siellä voi mihinkään aikatauluihin luottaa päätettiin roudata koirat hyvissä ajoin kevythäkkeihin sisälle vaikka siellä olikin ihan turkasen kuuma. Eikä ihme kun koiria oli ilmoitettu noin. 300 ja ne kaikki ihmiset siihen päälle.. Ensin näytti siltä että kehät menee ihan aikataulun järjestyksessä mutta vähän väliä kehään meni koiria ihan eri järjestyksessä. Ryhmät otettiin myös heti kehään kun koko rymä oli arvosteltu. Kehiä oli vaikea seurata kun mitään nauhoja ja ruusukkeita ei jaettu siinä vaan vasta kehän jälkeen. Eikä kukaan meistä ymmärtänyt venäjää niin ei edes tiennyt mitä rotua tai numeroa kehikset huuteli. Englanniksi huutivat lähinnä silloin kun muistivat.


Rop & SERT
Keiko oli ainoa kelpie ja paljon sitä osoiteltiin ja ihmeteltiin. Ois ollut mielenkiintoista tietää mitä siitä puhuttiin :D Odottelun jälkeen päästiin vihdoin kehään. Keiko oli siinä vaiheessa jo ihan kypsä koko touhuun enkä saanut sitä oikeen seisomaan hienosti ravasi kyllä ihan ok sen minkä siinä pienessä ja liukkaassa kehässä nyt pystyi. Tuomari oli Tatyana V Raschihmarova ja hän arvosteli Keikon tosi nopsaan ja ilmoitti mulle vaan että Best of breed. Arvostelu on venäjää joten jää arvoitukseksi mitä siinä sanotaan.

Keesin ja Edin vuoro tuli aika pian Keikon jälkeen. Sama tuomari ja taas hyvin pikainen arvostelu. Keesi esiintyi tuttuun tyyliinsä mitä nyt välillä ois halunnut leikkiä Edin kanssa. Ravas nyt hyvin eikä pompotellut etuosaa. Tuomari laittoi Keesin Ropiksi ja Edi oli Vsp ja molemmille Sertit! Edi myös valioitui!

Kävästiin nopsaa ryhmä kehässä Miia esitti Keesin ja mä Keikon. Mä olin tyytyväinen kun päästiin välillä ulos alko olemaan jo tukalan kuuma.

Rop & Vsp


Loppu aika ulkoiltiin koirien kanssa ja seurattiin Bis kehiä. Takaisin päin lähdettiin kuuden jälkeen ja Tallinnassa hotellilla oltiin puolenyön aikaan. Oltas oltu paljon aikaisemmin mutta rajalla meni 1,5 tuntia.Takaisin tulomatkan kohokohtia oli kunnollinen vessa ja Mcdonalds! Oli ihanaa päästä hotellilla suihkuun ja nukkumaan sänkyyn.

Aamupala oli kuudelta jonka jälkeen bussilla satamaan ja laivaan. Helsingissä oltiin 9.30.

Nyt mulla on kotona kaksi hyvin väsynyttä koiraa ja ollaan yhtä ihmeellistä seikkailua rikkaampia! Tuloksetkin lämmittää mieltä ja matka oli oikeen onnistunut. Matkanjärjestä oli osaava ja seura mahtavaa! Kiitos Miia!

"Kato Keesi, näin mä ilmeilin siellä kehässä ja sitten mä sain tän rusetin!"

3 kommenttia:

 1. ONNITTELUT näyttelymenestyksestä!
  Tuo viimeinen kuva teksteineen on ihan täysosuma :D
  Kiti

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti :) Jeps Keiko tais näyttää mitä mieltä hän on koko touhusta! ;D

   Poista
 2. Keikon ilme on niin loisto! XD Repesin. Onnea vielä hurjasti molemmille pojille. Hurjan jännän ja hauskan kuuloinen reissu!!

  VastaaPoista