Teho

Virallinen nimi: Mindpower Watti
Rotu: Bordercollie
Syntymäaika: 13.7.2015
Sukupuoli: Uros
Väri: Ruskea-Valkoinen
Silmät: ei todettu perinnöllisiä silmäsairauksia 2.9.15 & 15.8.16
Lonkat: A/A
Kyynärät: 0/0
Polvet: 0/0
Selkä: VA1 (kaksi yhteen kasvanutta kaularangannikamaa) LTV0 
Olat: Kuvattu, ei löydöksiä
Kivekset: toinen puuttuu
Paino: 14kg (18kk)
Korkeus: n.50cm
Isä: Eiri Greme Ray
Emä: Toberoi Queen Of Hearts
Kasvattaja: Kennel Mindpower, Sanna Lehtoaro
Harrastukset: Agility ja Paimennus
Teho 20kk. Teho on vilkas, vauhdikas ja sähäkkä. Tehosta löytyy terävyyttää. Jos Tehoa epäilyttää jotkin asiat se vaatii jonkin verran aikaa tottuakseen niihin. Muita koiria Teho vähän jännittää mutta vapaana ollessaan on tullut kaikkien kanssa toimeen. Teho elää kahden vanhemman uroksen kanssa eikä ole osoittanut dominassia omaa laumaa kohtaan. Teho leikkii ja syö hyvin tosin ruokaa ei pidä palkkana ihan kaikissa tilanteissa. Teho tekee mielellään ohjaajalle töitä ja sanoisin ettei ole kovin kova mutta kestää hyvin myös ohjaajalta tulevaa painetta. Ääni tai alusta herkkyyksiä ei ole ainakaan tähän ikään mernnessä ilmennyt. 

Agilityssä Teho on nopea ja lukee tarkasti ohjaajaa sekä liikettä. Kääntyy hyvin pienellä ohjauksella ja haluaa kovasti tehdä oikein. Tällähetkellä Teholla on suurempi ohjaajafokus kuin estefokus. Tätä yritetään treenata tasapainoon.

Paimennus on Tehon kakkos laji ja se onkin syttynyt lampaille. Nuorempana Teho on ollut hyvinkin kiihkeä lampailla. Nykyään paine on mennyt läpi ja myös ohjattavuutta on löytynyt. Teholla on kuitenkin vielä taipumus lähteä juoksentelemaan jos tilanne on sille sen mielestä liian haastava tai se alkaa väsyä.


Teho 8kk. Mullehan ei ikinä pitänyt mitään Bc:tä tulla! Kuitenkin niitä olin kavereiden kautta useamman vuoden seuraillut, nähnyt paljon erilaisia koiria ja rotu oli tuttu. Jossain vaiheessa sitten vaan annoin periksi ja päätin että kokeillaan sitten! :D Teho on pieni, vilkas ja nopea liikkeinen Bc:n alku. Kaikin puolin nimensä veroinen kaveri! Teho on sosiaalinen vieraita ihmisiä kohtaan vieraita koiria alkuun vähän jännittää mutta voi olla ikä kysymyskin. Tykkää kyllä juosta ja leikkiä muiden kanssa kunhan ensin on tutustuttu. Teholla riittää omaa tahtoa ja olenkin joutunut tarkkaan harkita omia tekemisiäni etten joudu Tehon sätkynukeksi! :D Toivon siitä itselleni harrastus kaveria lähinnä agilityyn ja paimennukseen mutta aika näyttää mitä kaikkea puuhastellan ja mihin erityisesti panostetaan.