torstai 11. elokuuta 2011

Varmaan pitäs vaan vaatia?!

Me ei paljoa viitsitä lomailla.. Pelotti että hyvä tokomotivaatio muuttaa parempaan kotiin, niinpä ilmoitin keikein taas kokeeseen. En tiedä oliko se nyt järkevää mutta tuleepahan treenattua..

Tänään treenattiin sirkuskentällä Sonjan, bc tyttöjen, Mian, Kion sekä hörökorvan kera.

Keiko aloitti tunnarilla.. Jaaha eipä mennyt ihan niinkuin elokuvissa.. Huomattiin että tekee hyvin kun mä itse vien kapulat. Kun Sonja vei niin toi sieltä ihan mitä sattu. Aikamme siinä väkerrettiin ja saatin lopulta yksi ihan kelvollinen.. Vireen kanssa pitää olla vieläkin tarkempi ja pitäs saada Keiko keskittymään paremmin. Välillä ei vaan viitsinyt yhtään keskittyä..

Ruutua seuraavaksi. Mia laittoi pallon ruutuun niin ettei Keiko tiedä sen olevan siellä. Kysyin Keikolta "missä" Pälyili ruutuun päin mutta myös viiteen miljoonaan muuhun suuntaan.. Lähetin ei irronnut.. Lähempää onnistui kyllä. Muutamia toistoja toisesta suuntaa jotkut onnistu jotkut ei.. Onnistuneet oli ylläri ylläri ne kerrat joissa Keiko oli ihan oikeasti "missä" vinkistä katseella lukinnut ruudun.

Nyt päästäänkin asiaan vaatiminen. Mä olen jankuttanut itselleni että Keiko on ohjaaja pehmeä koira, joka kestää huonosti virheitä. Sille ei saa suuttua, hermostua eikä varsinkaan huutaa. Sillä täytyy olla hauskaa aina ja iänkaikkisesti. Pitäähän nuo asiat paikkansa mutta kyllä mä varmaan voin siltä vaatia asioita?!  Asioita jotka sille on opetettu, jotka se osaa.


Jokakerta kun mä vaadin sitä ihan oikeasti keskittymään ja etsimään katseellaan ruudun, niin se sinne myös löysi. Tämä ei varmasti päde vain tähän  ruutu asiaan vaan kaikkeen meidän tekemiseen. Mä pelkään niin kovasti ettei Keikolla ole hauskaa tai että se luulee mun olevan vihainen etten uskalla vaatia sitä tekemään oikein. Tämä johtaa taas siihen että virheitä tulee ja laskee koiran motivaatiota. Mulla on myös äärettömän ärsyttävä tapa palkata Keikoa niistä vähän sinnepäin suorituksista. Ihme että tuo koira on edes ylipäätään oppinut mitään.. 





Kävästiin hallilla ottamassa vielä hyppynoutoa. Nyt kolmen metrin etäisyys esteestä ei aiheuttanutkaan sitä että Keiko ois kaahottanut ohi. Palautti nätisti eteen. Kummallista! Pitääpä ensi kerralla hallilla käydessä kokeilla osaako se sen ihan oikeasti vai oliko jokin mielenhäiriö.

Keesi sai aksailla hallilla. Aloitettiin kepeillä. Joku oli jättänyt niihin ohjurit valmiiksi mutta muutamasta välistä puuttui. Keesi kuitenkin pujotteli hienosti. Vauhtiakin oli paljon enemmän kuin viimeksi treenatessa.  Kahdella hypyllä harjoiteltiin valssia. Ekoilla toistoilla yritti juosta vaan toisen hypyn ohi palkalle. Kun saatiin yksi onnistunut niin lähti mukavasti sujumaan.  Kahta peräkkäistä suoraa putkea kokeiltiin myös, niissä ei ongelmaa. Sitten mutka putkella niin että mä vaan lähetin eli en juossut mukana. Loppuun vielä Keinua jonka tuin pysymään paikallaan laittamalla siivekkeen sen alle. Keesi siis vaan käveli namin perässä keinun päähän josta mä aina nostin sen pois. Alkuun sitä jännitti mutta nopeesti unohti jännittää.

Keesin kanssa pitäs päästä useemmin hallille. Tokoakin vois taas enempi ottaa. Pitäsköhän ilmottaa sekin kokeeseen?! ;D

Treenattavaa ennen koetta! Muista Tia nämä!

-EI pitkiä seuraamiskaavoita EIKÄ varsinkaan suoraa!
-Täyskäännöstä ja hidasta treenattava paljon.
-Tunnaria joka päivä, käskytyksellä! EI saa treenata yksinään!
-Kaukoissa palkka jokakerta ekasta vaihdosta!
-Jos koira on paineessä ÄLÄ edes yritä tehdä kaukoja!!
-Luoksarin seisomista otettava takapalkalla sekä puun kierroilla!
-Hyppynouto, aina eteäisyys esteestä 3m!
-ÄLÄ lähetä ruutuun ennenkuin on lukinnut sen katseellaan!
-Ruutuja vaihtelevilla matkoilla ja mahdollisimman paljon käskytyksellä!
-Huonoista EI palkata! EI edes vähän!
-Muista olla reilu mutta VAATIA!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti