tiistai 26. joulukuuta 2017

I Can And I Will! & 2017

Vuosi 2017 oli monellakin tapaa hyvä vuosi. Mä uskalsin päästää lopullisesti irti hyvin kuluttavasta vanhasta ja antaa tilaa uudelle.

Alkuvuoden vielä kamppailin asian kanssa mutta keväällä sain asiaan lopullisen pisteen. Jonka jälkeen on tuntunut paljon kevyemmältä ja olen tehnyt monta asiaa johon en aikaisemmin uskonut pystyväni!

Vuoden tavoitteet oli:

Keesi:

-Jatkaa kontaktien vahvistusta erilaisilla treeneillä
-Kisata mahdollisimman paljon
-Löytää lisää hyviä rutiineja ja ajatuksia kisasuoritusten onnistumiseksi
-Nolla prosentin nostoa
-Keesi voisi myös käydä muutamassa näyttelyssä. Ehkä erkkarit ja messukeskus

Keesin alku vuosi kisojen suhteen oli ankea. Ei oltu vieläkään radalla yhdessä. Kontaktit eikä ohjaus toiminut. Keesi taukoili pitkiäkin hetkiä kun en vaan jaksanut yrittää. Rutiineja ja mentaalisia taitoja on saatu oikeastaan vasta nyt loppu vuodesta TopTeam leirien ja etä jaksojen aikana. Meillä on ollut kivaa ja ollaan menossa oikeaan suuntaan. Matkaa on paljon jäljellä enkä tiedä riittääkö aika. Asia ei kuitenkaan enää niin vaivaa mua kokoajan vaan enemmin on tullut halu oppia ja ymmärtää. Kontaktit alkoi toimia kisoissa nyt loppu syksystä. Niidenkin kanssa on vielä töitä paljon mutta olo on paljon luottavaisempi kun alkuvuodesta. Keesi ei kisannut mitenkään erityisen paljoa eikä nolla prosentti ainakaan noussut :D Keesi ei myöskään käynyt näyttelyissä. Ne taitaa meidän osalta olla aikalailla käyty. Ellei innostu sitten veteraanina käymään jos pääsee ilmaiseksi. 


Keiko:

-Jatkaa treenejä agilityn osalta
-Kisataan sen verta kun hyvältä tuntuu
-Tuloksellisesti olisi mukavaa jos saataisiin nostettua nolla prosenttia

Keikolla oli hyvä vuosi. Nollia tehtiin mukavasti. Vuoden kruunasi nollavoitto ja SERT-A. Meillä oli monta siistiä hetkeä vuoden aikana ja nyt mä todella tiedän minkälaista voi oikeasti kisoissa olla kun vaan nauttii että pääsee ja saa tehdä. Keiko kisasi varmaan enemmän kun koskaan aikaisempien vuosien aikana.


Teho:

-Kisauran aloitus agilityssä & toimivat rutiinit myös Teholle
-Nousu ainakin kakkosiin
-Paimennuksessa perusasiat kuntoon: suunnat, haku, nosto ja poispäin ajo


Teho aloitti kisauransa agissa. Nollia ei tehty. Opeteltiin kisaamista yhdessä ja vielä jatketaan samaa rataa ensi vuonna. Kiire ei ole minnekkään. Agility Tehon kanssa on huisin siistiä!  Vuoden aikana pohdiskelin Tehon reaktiivista ja terävää käytöstä. Sain asiaan paljon apua varsinkin kasvattajalta. Opin paremmin hyväksymään Tehon sellaisena kun se on ja treenattiin paljon arkea. Nyt tuntuu ettei asia ole jokapäivä niin läsnä enkä harmittele mitä ois pitänyt tehdä toisin. Mä luotan Tehoon enemmän ja sen reaktiiviset tempaukset ei saa mua enää harmistumaan. Teho on kasvanut pääkopaltaan ja sen kanssa on paljon enemmän hyviä kuin huonoja hetkiä.  Ollaan siis löydetty asiaan tasapaino ja suurimman osan ajasta Teho on kiltti pikku koira mutta aina ei voi muistaa ja silloin on mun tehtävä muistuttaa ja auttaa. :) Paimennusta treenattiin liaan vähän. Teho kuitenkin osaa kivasti suunnat ja nostot. Hakukin kivalla mallilla. Poispäin ajo treenit etenee vaihtelevasti lähinnä sen takia kun mä en oikeen hanskaa koko hommaa.. Käydään myös hoitamassa yhdessä lampaita joka on tehnyt hyvää Tehon maltille. Suurimman osan ajasta se nimittäin silloin vain odottaa. 

Loppuvuodesta mä innostuin juoksemisesta. Teho on päässyt lenkeille mukaan. Tarkoitus olisi ottaa myös Keesiä välillä mutta katsotaan jaksanko sen haistelu yrityksiä. Keiko ei tykkää juosta hihnassa enkä viitsi sitä asialla kiusata. 

Koirat pysyivät myös aika terveinä. Keikolla ja Teholla ei ollut mitään. Keesillä anaalien kanssa ongelmaa mutta noin muuten terveys jää plussalle! 

Ensi vuodelle on uudet suunnitelmat jo menossa mutta niistä myöhemmin! 

4 kommenttia:

 1. Paljon onnea onnistuneesta vuodesta ja kovasti hienoja asioita teidän vuoteen 2018! <3

  VastaaPoista
 2. Hieno vuosi ja varmaan eka sulle milloin on kolme kisakoiraa. :) Tsemppiä ensi vuoteen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo totta! Välillä tuntunut että kolme on liikaa mutta kisaamisen jaksottamistahan se vain oikestaan on. :) Samoin teille!

   Poista