sunnuntai 30. syyskuuta 2012

Keesille tokoa ja Keepieille viestiä!

Keesille tokoa eilen Sonjan lähikentällä.

Paikkamakuu koemaisesti Piina kaverina. Hyvin maahan, hieno keskittynyt makuu! Muutaman kerran katsoi sivuille muuten tuijotti mua. Palatessa heilutti mulle häntää pelkäsin että nousee mutta pysyi ja hienosti käskyllä ylös. Hieno pikkunen!


Sonja käskytti meille ALO:n paitsi luoksepäästävyyttä eikä hyppyä tehty. Seuraamisissa huomas että hiukan hämmentyi kun oli pidempää pitä ollaan tehty. Hyvin pysyi kuitenkin mukana. Hihnassa seuruu huonompaa kun ilman hihnaa. Ylläri. ;D

Liikkeestä maahan jäi ekalla seisomaan se on nyt vahvempi. Toisella käskyllä maahan. Luoksetulossa kanssa kaksi käskyä. Keesi on nyt jostain keksinyt että tulee vasta toisella. Onneks se on aika helppo korjata. Seisominen ihan ok.

Keiko teki vain muutaman yksittäisen vauhdon kaukoja jotka hyviä :) Pikkasen hidasta seuruuta jonka ongelmat taitaa aikapaljon olla omassa rytmissä..

Tänään viestiä molemilla omat radat Readyn kanssa juoksi myös Ulpu dopperi. Molemmilla tänään hiukan epäröintiä mutta hienosti juoksivat lopuksi. Keikolla aika vaikea treeni sen tasolle ja siihen nähden hyvin meni. Ens kerralla sit vähän helpompaa. :)

Vapaat viikonloput on kyllä niin huippua kun ehtii treenata kaikkia lajeja ja vielä useammalla koiralla! 

lauantai 29. syyskuuta 2012

Ahkeruus kovankin onnen voittaa!

Sanoo pikku-Keesi joka esitteli taitojaan eilen agitreeneissä. Tehtiin rataa, Keesi osaa hienosti irrota esteille lukea ohjausta ja ennenkaikkea se liikkuu!

Mahtava fiilis nähdä oma pöhkö koiransa tekemässä ihan oikeasti töitä! Tekee hyvällä asenteella innokkaasti ja kaiken lisäksi sillä on hurjan hauskaa! Hienointa on nähdä kuinka Keesi haluaa olla mun kanssa yhdessä hommissa! Silloinkun ei tehdä kävelee mukana eikä enää sinkoile katsomaan jokakaista asiaa ei sinkoile haistelemaan voin myös laittaa sen välillä maahan odottamaan ja se odottaa! Voitteko kuvitella!?

Kepit edistyy. Oikealta ohjattaessa menee jo suorilla. Vasenpuoli on hankala kun Keesi on nostaa pään ylös ja yrittää seurata.. No kyllä se sen vielä keksii ilman seuraamista. Eilen tehtiin myös hurja läpimurto keinun suhteen. Keesi meni sen muutamasti ihan tosta noin vaan! Jee! Keesi sai myös pamautella Keinua maahan.


Keesi teki myös tokohyppyä ja se meni oikeen hyvin! Ei varmasti vaadi montaa kertaa että se osaa sen!

Keiko pääsi juoksemaan saman radan kuin Keesi. Keikon kanssa olin itse turhan löysä ja muutenkin hankalaa mennä samaa rataa kahden ihan erilaisen koiran kanssa! Keiko parhaansa yritti saadakseen selkoa minne pitäs mennä.

Tänään mennään tokoilemaan. Keesille alokasta ja Keiko saa tehdä jotain pientä. :)

tiistai 25. syyskuuta 2012

Terve koira on lahja!

Pikainen päivitys ennen töihin menoa.

Startattiin yksi agirata sunnuntaina espoossa. Vettä satoi kokopäivän ja kisat oli tunnin myöhässä aikataulusta. Ei kiva! Itse radasta ei jäänyt jälkipolville kerrottavaa.

Loppuvuoden kisa suunnitelmat meni Keikon osalta uusiksi eilisen lääkäri reissun vuoksi. Luulin että selvittäis kevyemmällä rauhotteella. No ei selvitty ja Keiko on nyt  vähän aikaa poissa pelistä. Olin tyhmänä ilmoittanut sen kahteen kokeeseen joihin ei nyt sitten päästä. Pöh! Katsellaan sitten marraskuulle joku koe.

Itse terveystulokset oli hyviä. Silmat peilattiin uudemman kerran ja olivat täysin terveet. Vasemmassa silmässä hiukan arpikudosta ilmeisesti jostain pienestä haavasta. Selkä kuvissa ei näkynyt mitään poikkeavaa. Hieno homma!

Lopuksi putsattiin vielä hampaat. Kyllä nyt kelpaa taas kelpien nauraa! Terve koira on lahja jota parempaa ei voi saada! :)

(c) Susanna Uusitupa-Kärppä

maanantai 17. syyskuuta 2012

I think I've finally had enough, I think I maybe think too much!

Syksy yllätti taas tulollaan. Ehkä hiukan masensikin... Ollaan lepäilty tai siis pojat on mä oon tehnyt kovasti töitä. Syksy on saanut miettimään missä mennään ja miksi.

Harmittaa ettei olla yhtään lähempänä tämän vuoden suurinta tavotetta kesän jälkeen kuin vuoden alussakaan. Monet kerrat olen sanonut että nyt luovutan tai ainakin pidän vuosisadan pituisen toko tauon. Mutta en mä oikeen osaa antaa tän suhteen nyt periksi.

Tänään palattiin tokon pariin. Tehtiin kaikki liikkeet paitsi hyppynouto. Muuten kaikki ookoo mutta tunnari on nyt ihan hajalla TAAS. Keiko ei tee ollenkaan töitä hakee vaan noutona kapulaa kapulan perään. Ruudussa nyt sitten varastaa sivulle.. Loistavaa.. Joka ikinen virhekö mun täytyy ensin kokea ja korjata ennenkuin onnistutaan? Välillä tuntuu että miksi mä edes vaivaudun harrastamaan noinkin karmivaa lajia kuin toko?! Ehkä koska olen täys pöljä ilmoitin Keikon myös kokeeseen..

Keesi treenas ennen Keikoa ja pelottavaa että se osaa jo paljon. Kohtahan mä joudun senkin kanssa menemään kisaamaan saanpahan hakata päätä seinään oikeen tuplasti. ;D

Keesi on viimeaikoina muutenkin väläytellyt. Viime perjantaina tyyppi pujotteli täyspitkät suorat kepit ja osas päälle juoksut sekä välistä vedot.

Onkohan olemassa joku kirjoittamton laki että kun toisen koiran kanssa menee hyvin ja edistyy toinen jumittuu paikalleen?

Kuvat otettu D-kelpieiden tapaamista. Oli huirjan kiva viikonloppu kiitos kaikille! :) Kaikki kuvat (c) Susanna Uusitupa-Kärppä

maanantai 3. syyskuuta 2012

Kelpiet tahtoo juosta!

Olipas vauhdikas ja vaihteleva viikonloppu.

Perjantaina treenattiin tuttuun tapaan agia. Keesin kepit edistyy ihan mukavaa tahtia mutta mun mielestä liian hitaasti. ;D Rataa pikkumusta tekee jo varsin mallikkaasti ja asenne alkaa olla sitä mitä haluan. Keesi on nykyään enemmän tekemässä ja vähemmän sähläämässä. Keikon kanssa sujuu kertakerralta paremmin ja ois kiva käydä koittamassa taas kisojakin mutta kun tuntuu ettei aika riitä.

Lauantaina suunnattiin Valkeakoskelle kisaamaan Mian kanssa. Keiko oli ihan pöpi ja tulosta ei tälläkään kertaa saatu. Suurin osa virheistä oli ihan uusia ja hyvin epä keikomaisia. Musta tuntuu että ollaan kisattu nyt hiukka liian tiheään tahtiin ja laiskoteltu palauttelevissa. Se sitten kostautui. Kokeessa oli kuitenkin paljon hyvääkin. Ohjaajana olen varsin tyytyväinen itseeni. Ohjasin koiraa rauhassa, en lannistunut nollista ja meillä oli mukavaa. Pisteet ei aina kerro ihan koko totuutta kokeen kulusta. Keiko paransi montaa juttua edellisestä kokeesta ja oli iloinen itsensä. Jokainen liike me ihan varmasti osataan ja kyllä ne osaamiset joskus osuu samaan kokeeseen. Tuomarina toimi Pernilla Tallberg tiukka mutta oikeudenmukainen tuomari.

Paikalla istuminen 10
Paikalla makuu 10
Seuruu 7,5: Hidas osuus taas huono.
Z:ta 6: M-I-S Maahan menoon kaksi käskyä mun käsky siinä huono. Kiva että istuminen onnistu kun se on aina aikaisemmin kokeessa kussut.. Seuruu musta ihan hyvä ja pysyin mielestäni linjoilla hyvin.
Luoksetulo 6: Ei lähtenyt ekalla käskyllä. Outoa. Stopit ihan hyvät varsinkin maahan.
Ruutu 5: Merkkiä ei nähnyt  mutta sain sen silti oikeaan kohtaan pysähtymään... Meni pitkäksi mutta sain nätisti korjattua. Varasti liikkurin käskystä seuraamaan???! Ei ole ikinä moista tehnyt..
Ohjattu nouto 0: Sama merkki ongelma.. Ei vaan nurtsilla nää merkkiä jos se on punainen tai punertava.. Sain kuitenkin ympyrään ja lähti nätisti oikealle nosti jonka jälkeen ihan ihmeellisesti meni keskikapulalle kapula suussa.. Vasta kolmannella tai neljännellä käskyllä sain tuomaan.. Hyvin outoa...
Hyppynouto 10
Tunnari 0: Ei nehnyt ollenkaan töitä nosti vaan.. Pöljä..
Kaukot 0: Melkeen kaikkiin tuplat..




Sunnuntaina oli vuorossa viestiä ja esineitä. Esineet oli haihtunut Kelpien päästä totaalisesti.. Viestillä molemmat Kelpiet olivat ihan mahtavia. Ne vaan niin rakastaa juosta! Keiko on totaalisen keskittynyt ja itsevarma viestillä vaikkei sitä edes niin paljoa ole tehty.  Kaveri ottaa juoksemisen niin vakavasti että on varsin huvittava näky totisena odottamassa omaa vuoroaan pinkaista matkaan. Mä olin tosi iloisesti yllättynyt että Ready juoksi hienosti myös mun päähän ja pysyi mun lapasessa ihan kivasti. :)