sunnuntai 26. elokuuta 2012

Sipuli erkkari!

Tänään kaivarissa oli kääpiökoirien erkoisnäyttely. Tuomarin muutoksen vuoksi koiria oli jäänyt jonkin verran pois. Tuomarina siis Rainer Vuorinen.

Mä sain kunnian esittää Keesin kaverin Helmi pennun sen näyttelyuran avauksessa. Muutamia kertoja oltiin ehditty treenata ja Helmi esiintyi musta kivasti vaikka mä kehuin sitä normaalia vähemmän.. Hassua miten keskittymiseltään ei vaan muista. :D 

Helmi seisoo.


Keesi esiintyi ihan kivasti vaikka ravin eteen sain taas vähän taistella. Pöydällä oli hyvin ja seisominen sujui.

"Hyvä koko & pään mittasuhteet. Upea purenta. Kauniit korvat. Kauluria ja rintaröyhelöä saisi olla enemmän. Hyvä karva. Vapaat liikkeet."

ERI SA VAK1 PU1 VSP

Aika hienoa! Mun pikku Keesi erkkarin vsp! :)






Kuvista kiitos Sonjalle!

tiistai 21. elokuuta 2012

Tokoilu kasvattaa erityisesti ohjaajan pettymyksensietokykyä, sekä opettaa kehittämään keinoja selviytyä pettymyksistä!

Otsikko mun fb seinältä kopioitu. Eräs tuttuni kirjoitti sen sinne kun kerroin kokeen jälkeen kuinka pettynyt olen. Kiitos siitä lause sai mut hymyilemään! :)

Sunnuntaina oli nimittäin vuorossa  EVL koe numero 4. Mun järkytys oli taas suuri kun näin kehän.. Tiesin kyllä että kyseessä on ravirata mutta mielessäni olin kuvitellut jotain vermon tyyppistä. Kehä oli siinä hiekalla missä ne hepat juoksee ja ne samaiset hepat sattuivat just laiduntamaan radan keskellä ihan kehän vieressä! Kehä oli melkoisen kapea mutta vain päädyistä oli mahdollista mennä kehästä ulos. Heposten kakat oli kyllä kehästä siivottu pois mutta kyllähän ne siinä varmasti tuoksui koirien mielestä varsin ihanalle. Keikoa ei hajut tai hepat haitanneet mutta kun paikalla oli Keikon arkkiviholliset ötökät aavistelin ongelmia..

Istuminen 0: Keiko vihaa ötököitä niitä kun ei sais napsia kun ne pistää mutta ei silti voi olla napsimasta.. Videolla näkyy kun napsii ja pää pyörii jonka jälkeen käy maahan.. Huoh..
Makuu 8: Kokeessa oli yksi mies ohjaaja jolla aika kovat käskyt sen koira ei mennyt ekalla maahan ja toinen sen käsky oli tosi kova ääninen.. Keiko kesti ensimmäisen toisesta meni maahan ja ilme oli "sori mamma mutta täällä karjutaa..en kestä.. "  Joo en ihmettele että meni kun ei tuollaista olla treenattu.. Mistäköhän sitä löytäis oikeen moreä äänisen miehen meidän treeneihin.. Makuussa kärsivän näköinen ja heilutteli korvia kun ne pirun ötökät..
Hyppynouto 10: Perus Keikoa ja jopa hyvä sivulletulo.
Tunnari 7: Mä olin ihan varma että väärän tuo kun oli eka jota haisteli. Tyhmä minä! Koska mä opin että tuo koira lukee mua kuin avointa kirjaa. Aisti ihan varmana mun pahat ajutekset ja tuli epävarmaksi palautuksessa toi vinoon. Mulle tuli kiire kattomaan oliko mukamas oma ja tumpeloin kapulan maahan ja kumartelin sitä sitten sieltä Keiko meni sekaisin tästä kaikesta mun torveilusta ja teki aika mielenkiintoisen perusasennon.. (näkyy videolla) Voisko siihen koiraan vaikka joskus luottaa?!
Kaukot 5: Eka vaihto vajaa ja pari tupla käskyä. S-I vaihdossa liikkui..
Ruutu 8: Merkki hyvä. Lähetyksessä meni luoksetulon merkeille mutta hienosti korjas käskystä. Seuraamisessa ennakoi pysähdystä.
Z:ta 7: S-I-M. Istuminen jäi tekemässä. Multa ruma käsky maahan menoon.. HYI mua.. lopussa jätätti..
Ohjattu 8,5: Arvoin oikean. Hyvä merkki ja nouto. Palautus ja sivulle huono.
Seuraaminen 7: Aika perus Keikoa. Ei mikään paras seuruu mutta ihan ok. Paitsi hidas osuus meni huonosti ja annoin lisäkäskyjä kun kelpie nukkui.. Juoksu oli parasta tässä.. Keiko on ihan hassu kun se heiluttaa häntää aina seuraamisessa. :D
Luoksetulo 9: Tuli normaalia hitaampaampaa. Stopit hyvät. Lopussa laiskottelee..

EVL3 pisteitä 222,5 





En ole pettynyt Keikoon enkä itseeni vaan siihen että ollaan korjattu ja treenattu kun hullut eikä onnistumista vielään tullut.. No näköjään treeni ei ole ollut riittävää, nyt lisää treeniä ja kohti uusia pettymyksiä..

Muoks.. Unohtu kertoa että jos kaikki menee kuten toivotaan saattaa mailmaan putkahtaa pieniä söpöjä kelpie lapsia.. :)  Kennel Ahmakulman blogi

sunnuntai 12. elokuuta 2012

Vielä jatketaan!

Keikon kolmannen Sertin metsästystä nimittäin. Eilen oli hyvä yritys Raisiossa. Tuloksena kuitenkin että vielä saadaan kiertää.. ;D

Kelpejä oli ilmoitettu 20kpl. 2 pentua, 8 urosta ja 10 narttua.  Mun mielestä aika hurja määrä ihan tavalliseen kaikkienrotujen näyttelyyn. Tuomarina Peter Harsanyi josta mulla ei mitään pahaa sanottavaa. Arvosteli pitkään ja hartaasti. Perusteli valintansa ja kävi itse kertomassa miksi koira sai mitä sai. Jos kyseinen tuomari osuu kohdalle niin suosittelen ehdottomasti!

Mia esitti Keikon avo uroksia neljä. Keiko esiintyi hienosti. Edelleenkään se ei ole mikään kehäkettu mutta silti Keikolle isot pisteet positiivisemmasta asenteesta kokotouhua kohtaan. :D

"Big size, but the type is well. Exc head type. Good expression. Correct neck. Good forn and musculature. Exc bones. Correct angulations. Medium chest. Good hair quality. Good presentation."

AVO ERI AVK 2

Sa jäi saamatta koon vuoksi ja pahoitteli kun on muuten niin hyvä ja oikea rotutyyppi.

Keikon näyttelyt tän vuoden osalta varmaankin tässä. Mitään sopivia ei ole oikeen jäljellä tälle vuodelle joten jatketaan ensi vuonna sitten viimeisen metsästystä. Kyllä se sieltä tulee sitten kun sen aika on :)




lauantai 4. elokuuta 2012

Kolmen maan muotovalio ja EVL:llää!

Viime sunnuntaina Skipi porukalla pikavisiitti Viroon. Keesin olin ilmoittanut avoimeen kun valiovahvistus ei ehtinyt tulla ennen ilmoa. Oli tosi kuuma päivä. Keesi esiintyi kivasti ja tälläkertaa myös viitsi ravata ihan suht kauniisti. Skipejä oli ilmoitettu kolme. Miian Edi ja Jeppe sekä Keesi. Loppu tuloksena saatiin lähteä kotimatkalle kolmen uuden valion kanssa.

Keesi, Jeppe ja Edi (c) Miia. L


(c) Miia L.
Arvostelua en jaksa mennä etsimään mutta kaikki oikeat asiat siinä luki ja Keesi AVO ERI PU1 SERT VSP.Keesi nykyään siis FI MVA RU MVA EE MVA Intopiukan Qing Coros. Tosin tietenkin Venäjän ja Viron pitää ensin vahvistaa nuo tittelit. Ihan hienosti Keesillä kuiten ikää vasta 2v 3kk.

Kotia kohti! (c) Miia L

Keesi, Edi ja Jeppe (c) Miia L.



Keiko lomaili koko viikonlopun mun iskän perheen luona mökillä. Sillä oli ollut hurjan hauskaa ja oli ollut kuulemma oikeen kiltti. Keiko oli käynyt katsomassa lampaita, juoksulenkillä, panssarimuseoonkin oli päässyt mukaan! :D Enimmäkseen sen aika kuitenkin kului uiden ja juosten pihalla. Mä sain noottia että ensikerralla Keikolle pitää pakata enemmän ruokaa mukaan kun se oli nälkäinen.  Laihalta kaveri palattuaan näyttikin en ihan ollut ottanut huomioon kuinka paljon se siellä liikkuu..


Tänään oli Keikon kolmannen EVL kokeen aika. Matkattiin Sonja & Piinan kera Lahteen. Tuomarina kokeessa Ossi Harjula. Mä olen ollut tuolla Löytyllä ennenkin kokeessa ja en ole pohjan suuri fani. Alusta siis hiekan ja nurmituppojen sekoitusta. Tällä kertaa kehä oli myös pieni ja merkkejä tuntui olevan jokapuolella. Meille vielä vähän turhan haastavat olosuhteet ja olen ihan tyytyväinen lopputulokseen vaikka muutama asia jäikin harmittamaan.

Mä toivoin että saisin numero kakkosen ja sainkin mutta en sitä että joutuisin ekana kehään Ykkös koira oli siis poissa. :D  Paikallaoloissa Keiko siis reunimmainen koira ja Piina vieressä. Hyvä niin koska toisessa päässä alkoivat koirat tapella ennenkuin ehdittiin edes istumisessa piiloon. Mä en tahdo ajatella mitä ois käynyt jos Keiko ois ollut näiden tappelevien koirien vieressä vaikka ne olivatkin narttuja. Hienosti Keiko kuitenkin istui ja malttoi pysyä poissa ongelmista vaikka ilme oli "Pitäisiköhän minun mennä erotuomariksi!?" Istuminen uusittiin ja alun hässäkkä ikävästi vaikutti Piinaan ja heiltä nollaantui molemmat paikalla olot. :(

Liikeet kahdessa osassa ruudusta poikki.

Istuminen 10
Makuu 10
Seuraaminen 8: Ihan ok työtä. Keiko aavistuksen löysän oloinen.
Z:ta 5: Meni istumisessa maahan. Mun antama vihje ehkä turhan vahva? Sekosin itse ja kävelin värään suuntaan viimeisen pätkän.. Hups.. Ei mua yhtään taas jännittänyt ;D
Luoksetulo 8:Musta ihan hyvät stopit varsinkin maahan meno. Väljä eteentulo ja vinoon sivulle..
Ruutu 0: Merkkas hienosti ruudun vihjeestä. Merkillä merkkasi kehänauhaa pitäneen jonkun valkoisen jutun. Itse hätäilin enkä pyytänyt merkkaamaan uudestaan. Ei löytänyt merkille lopuksi sitten ollenkaan. Merkki oli kyllä aika vaikeassa paikkaa ruohotuppojen joukossa.. Harmittaa kun ruutu ei ole vielä kertaakaan evl:llässä onnistunut..

Ohjattu 9: Itse olin lähetyksessä epävarma ja merkille meno huono. Keiko aisti mun epävarmuuden ja heti käytti tilaisuuden hyväksi ja kääntyi vasempaa kapulaa kohti merkillä.. Tällä kertaa keiko oli oikeassa ja haki hienosti vasemman luvan kanssa mutta en silti pidä tuosta sen "kyllä MINÄ tiedän" asenteesta.. Palautus oikeen kaunis ja suora! :) Sivulle hiukan vino..
Metalli 8: Kynnet osu mennessä esteeseen muuten ihan perus Keikoa.
Tunnari 0: Voi harmitus! Hienosti vastas vinkkeihin ja laski vierettä sekä meni maltillisesti kapuloille. Sitten kehän vieressä ölisi ja haukkui koira. Keiko haisteli kahta ekaa kapulaa ja nosti reunasta jäi hetkeksi katselemaan mölisevää koiraa ja palasi äkkiä mun luo. Mä en keksi mitään muuta syytä tähän kuin sen että alun tappelu vaikutti kuitenkin Keikoon ja sillä meni siitä mölisevästä koirasta ajatuskatki ja jäi miettimään että taasko tapellaan.. Keiko ei tavallisesti ota painetta möykkäävistä koirista mutta jos jossain tapellaan on se tavallista kyttäävämpi tuleeko joku päälle.. Tää jäi harmittamaan kun kokokesän olen saanut käteen oikean kapulan. Toistoja on paljon alla ja on  treenattu tunnaria vaikeissakin olosuhteissa..
Kaukot 6½.: Kaikki vaihdot ekalla Jee! Mä en tainnut jättää Keikoa ihan oikeaan kohtaan kun tuomarin mukaan liikkui TOSI paljon ja me ei Sonjan kanssa mitään sellaista huomattu.. Liikkui se vähän mutta ei musta noin paljoa. Mä olen tähän kuitenkin tyytyväinen.

Hyvä kokemus varsinkin mulle tämä koe. Ei tuntunu enää mailmanlopulta vaikka virheitä tuli osasin nollata pääni paljon paremmin kuin viimeksi. Keiko ei ollut parhaimmassa vireessä mutta teki ja yritti mikä tärkeintä. :) Nyt treeniä kaksi viikkoa ja kohti uutta koetta.