tiistai 29. toukokuuta 2012

Treeniä!

Kävästiin äsken kentällä parin päivän toko tauko kutistuis siis päivään.. hups..

Keiko aloitti seuraamisella ihan lyhyttä ja paljon palkkaa. Käännöksiä myös, kaikki hyviä.  Liikkestä istumista. Nyt huomasin eron miksei istunut kokeissa.. Kun teen istumisen vilkaisen koiraa sivusilmällä ennen käskyä, seisomisessa en sitä tee.. Jatketaan siis näin kun ei sitä vilkaisua huomaa..

Kaukoja piti tehdä Riitan neuvoilla mutta enpä päässyt niitä käyttämään kun kaveri ei jumittanut. :D Ekasta noususta palkka. Sekä istumen että seisominen hyviä. Myös yksi seiso-istu joka vaikein tässä liikkuu aina vähän. En jaksa hinkata sitä pois kuin ei mun tavoite ole 10 kaukot vaan innokkaat ja jumittamattomat kaukot. :) Otin myös virittely sanan käyttöön sitäkin Riitta meille suositteli.

Ruutu samaan suuntaan kun kokeissa eli oikealle. Joopa joo kyllä se sen nyt osasi.. Mä veikkaan että Ruudun ogelmat liittyy kuitenkin jollain tapaa ohjattuun ja että välillä sekoittaa kumpaa tehdään.. Ruutuun otan nyt vieläkin selkeämmän virittely sanan joka eroaa selkeästi ohjatun vastaavasta.. Mä en ole ikinä ollut varsinaisesti  mikään virittely sanojen ja tippien fani mutta kai se on nyt vaan niitä opeteltava käyttämään.. Haluan rakentaa ne niin että ne sanotaan siirtymissä eikä enää perusasennossa..

Luoksarissa oli sitten ongelmaa hiipii, ennakoi, ravaa eikä tule kunnolla eteen. Hinkattiin vaikka kuinka kauan eikä mitään muutosta laitoin sitten tauolle.. Tauon jälkeen teki jo paremmin ja vikat toistot oli jo kivoja.. Keikon eteentulosta tuskin koskaan tulee mitään mahtavaa.  Jännä että eteentulot kaikissa noudoissa on paljon parempia kuin luoksarissa..

Keesi aloitti ihan perusasennoilla ja käännöksillä.. Käännöksiä ollaan tehty tosi vähän ja sen kyllä huomaa.. Lisää treeniä niihin varsinkin täyskäänökseen. Liikkeestä seisomisen on tajunnut ihan parin päivän sisällä ja nyt ekaa kertaa tehtiin kentällä. Hienoja! Teki myös seuruusta ja ne oli parempia kuin takaperin kävellessä.. Toistoja lisää sekä pysymis treeniä niin hyvä tulee.

Paikka makuuta. Hyvin pysyi. Tähän tarvis nyt muita koirakoita jotta näkee mihin tässä pyritään.

Loppuun luoksari joka ihan sairaan hieno! Tähän vois ottaa käskytyksen jo mukaan. :)

Keesin alo liikkeet on aika hyvällä mallilla. Hyppyä ja luoksepäästävyyttä ei olla tehty vielä.


maanantai 28. toukokuuta 2012

Tokoa Askolassa!

Tänään tokoiltiin Askolassa. Onnea Sonja & Piina! jo toinen ykkönen!

Tänään ei ollut meidän päivä. Opin Keikosta kyllä totaali uuden piirteen. Jos hän on jotain päättänyt on aivan sama mitä minä sanon..  Eilen hehkutin kuinka kiva piirre Keikon itsevarmuus kokeessa on. Tänään ei ollut kun tyyppi teki muutaman liikkeen ihan takkiauki.. Ei oltu yhtään samalla fiiliksellä kuin eilen vaan molemmet hommaili kehässä ihan omiaan. Mä en osannut virheiden jälkeen nollata päätä ollenkaan vaan armoton ketutus vaan kasvoi..

Liikkeet oli sekoitettu. En muista muuten miten meni mutta Tunnarilla alkoi ja ruutu oli toka.. Tuomarina Laisi.

Paikalla istuminen: 8 Oli napsinut ötökkää.. huoh..

Paikalla makuu: 8 Oli taas nuollut itseänään tällä kertaa tassua..  Tähän näytyy puuttua..

Seuraaminen: 8 Tuntu ihan hirveältä. Hitaassa edisti juoksussa jätätti..

Z:ta: 7 I-S-M Ei istunut vaan jäi taas seisomaan.. Jotain teen nyt eritavalla kehässä kun osasi ennen koetta tän ihan hyvin..

Luoksari: 8 Hyvät stopit. Vikan pätkän tuli tosi hitaasti ja jäi kauas eteen tulossa..

Ruutu: 0 Ei muistikuvia mitä oikeasti tapahtu ja miksi Toisti melkein saman kun eilen paitsi että tänään ei löytänyt ollenkaan ruutua..

Ohjattu: 0 Hyvin merkille. Lähti hakemaan vasenta vaikka oikea piti hakea. Pysäytin ja näytin rauhassa että oikealle mutta silti lähti taas vasemmalle. Tämä toistui muutamasti kunnes luovutin. Tuhma Keiko. Oli ihan varma että se on vasen ja ei paljon mun ohjeista välittänyt.. Tälläistä ei ole ennen esiintynyt..

Metalli: 9,5: Musta tää ei ollut niin hieno mutta en kyllä muista miksi.

Tunnari: 0 Tämä oli siis ensimmäinen liike. Sain hyvään mielentilaan ennen kehään menoa ja oli jo tunne että hei tämä vois onnistua sittenkin ekana liikkeenä. Hyvä vire kuitenkin katosi kun annoin käskyn.. Täyttä vauhtia kapuloille ja nosti reunimmäisen heti.. huoh.. Maisteli muutamaa muutakin ja lopulta toi oman.. Ihan vähän teki mieli takoa järkeä kelpien päähän.. Tää lopulta tuhosi koko kokeen koska en vaan nollata päätäni ja luopua ärtymyksestäni..

Kaukot: 8,5 Yks tupla..

179,5 pistettä ja ei tulosta.

Muutaman päivän tauko vois olla hyvä ja sitten lisää treeniä.

lauantai 26. toukokuuta 2012

Ensimmäistä kertaa erikoisvoittajassa!

Tänään aamulla eka EVL kisa Vihdissä. Tuomarina Hannele Pörsti. Ihan ekaksi:  Hurjasti onnea treenikaverit Sonja & Piina ekasta 1-tuloksesta erikoisvoittajassa!

Meille tänään 3-tulos pistein 223. Yhtä pistettä vajaa kakkonen.. Keiko oli ihan mahtavassa vireessä ja teki oman osaamistasonsa mukaisesti. Meille vaikeat liikkeet meni upeasti mutta niissä "helpoissa" tuli sitten mulle muutama jäätyminen joka luultavasti maksoi tänään 1-tuloksen.. Vähän harmittaa oma jäätyminen varsinkin kun yleensä mua ei edes kisaaminen noin paljon jännitä..  Keiko oli vaan niin mahtava ja olen siitä hurjan ylpeä. Sen kanssa on ihana kisata kun on aina kisoissa niin itsevarmaa, ei paineistu mun jännittämisestä ja selvästi nauttii kisaamisesta.

Liikkeet tehtiin kolmessa osassa. Kirjan järjestyksessä muuten mutta Z:ta viimeisessä osiossa ainoana liikkeenä. Oltiin tokassa paikkallaolo ryhmässä ja suoritettiin liikkeet viidentenä.

Paikka istuminen: 10  Sonja kertoi että Keiko oli jossain vaiheessa nuollut itseään kyljestä. Tuomari ei varmaan sitten sitä huomannut.. Pääasia että istui ja pysyi.

Paikka makuu: 10

Seuraaminnen: 9 Tää oli ehdottomasti meidän paras koe seuruu ikinä milloinkaan. Tehtiin yhdessä mä ohjasin koiraa rauhassa, ajattelin mitä teen ja osasin jopa kävellä melko hyvin! Keiko oli innokas ja tarkka! Yksi huonompi vasemmalle käännös jossa vähän törmättiin ja viimeinen täyskäännös seis hitaassa huono.

Luoksetulo: 6 Tässä tapahtui mun eka jäätyminen. Käskin ekassa stopissa maahan. :( Tajusin virheen kyllä heti ja harmitti. Laitoin sitten tokassakin maahan että saatiin jotain pisteitä.. Huono eteen ja sivulletulo tosin mun järkyttyneellä ilmeellä ja huonoilla käskyillä tais olla tässä osaa..  En yhtään tiedä mistä moinen ajatuskatkos.. Tää harmittaa kyllä näin jälkikäteen ihan sairaasti. Molemmat maahan menot oli kyllä hienoja mutta ois varmaan tehnyt ihan hienon seisomisenkin kun tuli hyvää vauhtia eikä ennakoinut..

Ruutu: 0 Yritin nollata luoksarin mogan mielestäni mutta en ihan täysin siinä onnistunut.. Keiko meni hienosti merkille. Ruutuun lähettäessäni katsoin Keikoon enkä ruutuun päin joten lähti taaksepäin kohti luoksarin tötsiä.. Paniikki iski kun näin kuinka lähellä Keiko on ajautua ulos kehästä. Sitten alkoikin järjetön käskyjen kiljuminen.. Jos oisin osannut pysyä rauhallisena ja rauhoittaa käskyt ois Keikon saanut varmasti ohjattua ruutuun ilman liikoja käskyjä.. Tehtiin liikeloppuun asti ja kun mun paniikki kiljuminen loppui löysi Keikoin ruutuun.. Seuraamaan tulo hyvä.

Toisessa osassa.

Ohjattu nouto: 8 Vasen haettiin. Ois mielellään jättänyt merkin tekemättä mutta pysähtyi sinne kuitenkin kun käskin. Kiltti K! Varmasti lähti merkiltä ja hyvällä vauhdilla molempiin suuntiin. Nosto muistaakseni myös hyvä.. Palutus Keikoksi oikeen hyvä. Sivulle tulo tosi huono ja siitä varmasti suurimmat piste menetykset. Mä olin tähän itse oikeen tyytyväinen.

Metalli: 9 Aavistuksen vino palautus mutta hieno sivulletulo. Kapula jäi muuten pysyyn ja mun irvistys tässä kohtaa ois ollut varmasti valokuvan arvoinen! :D Ei olla ikinä treenattu noin mutta Keikoa se ei haitannut.

Tunnari: 10 Hienosti rauhoittu vihjeistä! Teki varmaa työtä ja nosti oman heti kun osui kolmantena kohdalle. Palautus ja sivulle tulo ok. Aika huisia. Meidän ongelmaisin liike tällähetkellä ja Keiko näytti että kyllä mä osaan kun tahdon! :)

Kaukot: 5 Jäi vähän löysän oloisesti. Muita katsellessani huomasin että eka vaihto on seiso. Meille liikkuri kuitenkin  näytti istu tai sitten mä olin niin sekaisin että näin harhoja..???  Tästä taas sain paniikin aikaan ja suurin osa mun käskyistä epävarmoja ja rauhattomia.. Jouduin sanomaan tuplia ja myös sivulle nousuun tupla joskin senkin voin laittaa omaan piikkiin kun käsky ihan kumma.. Vaihdoit jotka teki ekalla oli ihan hyviä joten malttia ja rauhaa tähän liikkeeseen lisää...

Viimeinen osa

Z:ta: 7 Järkkä oli S-I-M. Istuminen meni seisomiseksi. Siinä hiukka huono käsky.. Muuten ihan ok tämä. Linjat oisin voinut ohjata tarkemmin..


Ihan hyvä koe ekaksi. Keiko teki hyvin mulle jäi paljon parannettavaa! :D

torstai 17. toukokuuta 2012

Hyvät naiset ja herrat minä olen Keiko kelpie ja nyt arvomme seuraavat kapulat!

Aamulla suunnattiin malminkartanoon tokoilemaan Sonjan kanssa.

Keiko teki toisena. Ja voi kiesus mitkä treenit.. Mitään ei osattu tai ainakaan viitsitty kuunnella. Hauskaa että näin kokeen alla liikkeet hajoa ihan käsiin.. Ja ihan vaan sen takia että mun on niin kovin vaikea käsittää että mun koira on liian innoissaan. Ohjaaja lyö siis lisää pökköä pesään vaikka kelpi on jo ilmiliekeissä. Innostaa ja höösää vaikka kaverin turkis on repeämis pisteessä. Hienoa työtä tosiaan..

Virittelin hetken ja sitten tunnari.. Täyttä päätä kapuloille "haisteli" KAIKKI muut paitsi oman. Arpoi niistä sitten jonkun ja kipitteli takasin. Tokalla toi hyvin oman. Valmistelevat ei näemmä vieläkään saa tota laskemaan. Vaan edelleen menee asenteella "hyvät naiset ja herrat minä olen Keiko kelpie ja arvon seuraavan kapulan" Tunnarin jälkeen rauhallisesti kehuminen on saanut uudet mittasuhteet koska mä en voi kohta enää puhua kun se on kelpiestä liian siistiä. Ehkäpä opettelen viittomakieltä tai morsetusta.. Muutama oman etsiminen nurmikosta tehtiin myös mä en nähnyt kyllä merkittävää aivotoimintaa näissäkään.. Ens kerralla sit toteaa Keiko.

Zeta: i-s-m. Ekalla istumisella meni puoliksi maahan korjasin ja otettiin uudestaan jonka jälkeen hieno. Mun oma käsky ekassa oli kyllä aika painokas joten siitäkin voi johtua tuo eka virhe..

Ohjatussa merkki ok. Lähti keskelle mulla kesti ja kesti (Niin kuin aina, hidas mikä hidas) pysäyttäminen ja pysähty just ennen keskikapulaa. Jonka jäkeen uus käsky ja voi jukra miten upeesti korjas. Ei epäillyt yhtään! Ehdottomasti päivänparas ja koko treenin pelastus!

Kaukoissa vaan eka vaihto m-s. Oli hieno ja siitä palkka ja jätettiin siihen. Päivän toinen onnistuminen.

Ruutu on yleensä aina Keikon paras liike mutta ei tänään. Ensin oli merkki häviksissä kun sinkoili vaan miten sattuu.. Vihdoin kun merkki löyty oli sitä mieltä että mää muuten makaan täällä.. Huoh.. Lopulta kun pääsin lähettämään ruutuun oli ruutukin hukassa ei löytänyt millään.. Tsiisus.. Loppuun yksi onnistunut kuitenkin..

Sitten siihen höösäämisen. On ilmeisesti jätetty liian matalavire ongelmat taaksemme. Hienoa että Keiko on innoissaan mutta nyt mun on opeteltava ohjaamaan rauhallisesti. Liikkeiden välissä selkeät kehut ja heti käsky tähän tai sivulle muuten tuo bilettää omaa erinomaisuuttaan loputtomasti.  Ylimääräinen höpöttäminen siirtymissä ehdottoman kiellettyä.

Toin Keikon kotiin ja lähdettiin Keesin kanssa Tuomarinkartanoon pentunäyttelyyn katsomaan sen lapsia. Hienoja Skipin alkuja kaikki kolme paikalla ollut. Kaikki tais saada KP.:t ja Keesin poika Obi oli myös VSP! Mä pääsin sen kanssa pyörähtämään kehässä. Meidän yhteistyötä ei voinut ihan saumattomaksi sanoa mutta hienosti kaveri ihan vieraan tädin kanssa suostu esiintymään. :)

sunnuntai 13. toukokuuta 2012

Tapaamassa ruskeaa sukua!

Eilen nähtiin n. 25 Keikon sukulaista Didaktic`s treffeillä Kana-areenalla. Ihania Koiria.:) Treenailtiin myös pikkasen Agia ja tokoa.

Keikon agit ihan ok. Mulla vaan mennyt hiukan maku koko touhuun kun en vieläkään osaa suunnitella ohjauksia meille sopiviksi ja sujuviksi. Mars satulinnaan siis..

Tokoissa paikalla olot, ruutu ja seuraaminen hyviä.  Hyppynoudossa varasti muutamasti liikkurin käskystä. Nykiihän se mutta ei oo ennen tätä kertaa varastanut. Heitin kapulan aika lähelle ja auttoi selvästi kun palautus hyvä.. Ohjatuttu oli vaikea kapulat oli tosi lähellä merkkiä johtuen siitä että halli oli hyvin kapea.. Jälkiviisautena se ettei olis pitänyt tehdä ollenkaan tuolla ohjattua kun aivan liian vaikea harkka meille vielä.. Ei mennyt merkille siis ja sitä sitten hinkkailtiin hetkinen. Kerran haki vasemman joka ihan hieno ja palautus hieno ja suora! Tunnarissa toi eka väärän.. Toisella kertaa oma mutta epävarmuus nosti taas päätään ja halusi palauttaa liikkurille.. Keiko ei ilmeisesti vieläkään laske vihjeistä virettään itse.. pöh..

Keesi teki yhden ihan sairaan hyvän seuruun! Ja leikki kun heikkopäinen! :)


Mukava päivä! Kiitos kaikille mukana olleille ja tietty Susalle järjestämisestä! Erityis kiitokset mahtavalle matkaseuralle Mia,Tarja ja Aarre + loput karvakasat! :D

(c) Susanna

sunnuntai 6. toukokuuta 2012

Pahamieli & näyttely tuloksia!

Tänään oli päivä jota mä olin odottanut innolla kaksi viikkoa. Harmi vaan että se meni meiltä ihan ohi. Mä en ollut herännyt herätys kelloon ja ei ehditty tokokokeeseen kirkkonummelle. :`/  Siirtyy EVL startti toiseen kertaan. Harmittaa ihan sairaasti enkä viitsi asiaa enempää miettiä kun tulee vaan pahamieli.

Eilen näyteltiin molempien koirien voimin Harjavallassa.

Keikolle ERI AVK 3 tälläisellä arvostelulla

"Hyvä koko, mittasuhteet, kunto, temperamentti. Tyypillinen pää. Oikea purenta ja kaula. Hyvät kulmaukset. Hyvä liike ja käsittely"

Tuomarina: Miodrag Vretenicic Montenegro

Ihan tyytyväinen olin Keikon tulokseen muuten mutta harmittaa kun sitä on niin vaikea saada esiintymään. Jatkossa pyrin ilmoittamaan vaan näyttelyihin johon Mia pääsee esittämään kun mun kanssa seisoo aina ihan kasassa.. Keikon veli onneksi pokkasi sertin ja valioitui! Onnittelut heille! :)



Keesille ERI SA AVK 1 PU1 SERT VSP 


"Erinomainen uros. Kompakti. Erinomainen ylälinja. Erinomainen pää ja ilme. Korkea hännänkiinnitys. Riittävät kulmaukset ja tasapainoinen. Laadukas turkki. Erinomaiset liikkeet ja esiintyminen."
  
Tuomarina:: Valentina Ivanicheva Venäjä

  
Keesi esiintyi tavalliseen tapaansa innokkaasti. Liikkeessä jouduttiin taas vähän hakemaan oikeaa rytmiä mutta liikkui hyvin silloin kun mä muistin miten sen kanssa pitikään mennä. 

Keesiltä puuttui sit enää yksi serti ja muutama päivä ikää.. ;D

tiistai 1. toukokuuta 2012

Vappu tokoa!

Ollaan tokoiltu ahkerasti kaikkia treenejä en ole jaksanut kirjoittaa. Kohta se koe on! Mitä lähemmäksi koe päivää tullaan sitä vähemmän jaksan odottaa! Vaikkei ollakkaan ihan 100% valmiita on ihan mahtavaa päästä kisaamaan. Ehkäpä se hyvä fiilis tulee juurikin siitä että mitään paineita ei ole.

Tämän päivän treenit meni hyvin. Tunnari ja Ruutu tosi hyviä. Ohjattua vietiin taas hurjasti parempaan suuntaan. Keiko rupesi oikeen kunnolla miettimään ja kuuntelemaan mun ohjeita.

Pikkukoira tokoili myös muutamat seuruut ja parit istumaan jätöt. Naurattaa seuruuttaa kääpiötä kun se on niin tohkeissaan luulee varmaan olevansa aika isokin koira! ;D

Kuvista kiitos Sonjalle!

 
Keesi seuraa




"Vähän" ulkokierteinen kontakti :D


Keiko ruutuilee!

Haaste!


 Sain haasteen Mialta.


Listaa asioita, jotka tuovat hyvää mieltä. Ihan sekalaisessa järjestyksessä. Haasteeseen kuuluu jakaa vähintään kymmenen hyvän mielen asiaa (jos saa haasteen uudelleen, niin ainakin viisi lisää).
Anna eteenpäin viidelle bloggaajalle. Kerro heille, että ovat saaneet haasteen, sekä mainitse haasteen antaja postauksessasi (linkitä, jos hänen bloginsa on julkinen).


1. Kevään ensimmäinen kävely kuivalla asfaltilla.

2. Väsyneet ja tyytyväiset koirat treenien/lenkin jälkeen.

3. Keikon ilo ensi lumesta ja kesän ekasta uinnista.

4. Keesin käpertyminen jalkoihin telkkaa katsellessa.

5. Kesäreissut ja kisamatkat siskon kanssa.

6. Uuden mukavan lenkki reitin löytäminen.

7. Herätä arki aamuna ajoissa ja lähteä töihin ilman kiirettä.

8. Tunne kun tietää tehneen parhaansa ja tuloksella ei ole niin väliä.

9. Herätä aamulla mukavaan puhelin soittoon.

10. Kesäloman ensimmäinen päivä.

Haastan Nean, Marin, Ennin, Jannin ja Novan.