lauantai 31. joulukuuta 2011

Vuoden viimeisen kunniaksi videoita!

Trenailtiin torstaina D-porukan kanssa tokoa ja aksaa Lahdessa. Videot sieltä kuvattu. Kiitos kaikille mukana olleille! Erityisesti Aijalle tapaamisen järjestämisestä ja Tuijalle kouluttajan hankkimisesta. Agissa meitä kouluttu siis Lotta Lehtinen oikeen mukava ja osaava kouluttaja! Suosittelen!

Pientä epäröintiä ja hitautta sekä merkille menossa että ruudussa. Voi johtua siitä että matkat totuttua lyhyemmpiä tai sitten ei.


Evl ruutu

Ekassa seuruussa palkka kainossa toisessa ei. Keikomaista tekemistä. Vieläkin musta tuntuu että nyökkii mutta videolta ei siltä näytä. :)

Seuruuta








Vaatii vielä tekemistä. Ekoilla toistoilla varasti merkiltä. Tällä viimeisellä pääsi vihdoin noutamaan :D

Ohjattu nouto



Päivän paras oli ehdottomasti tunnari!

Tunnistusnouto


Oli pakko laittaa tämä pätkä kun Keesi on vain niin söpö! Niin tiivistä että paikka vaihtuu mun jalkojen väliin! ;D

Keesi seuraa



XD

Keesi Luoksaritreeniä


Pätkä Keikon agilitytreenistä




Vuosi vierähti nopeasti. Niin se vaan aika lentää hyvässä seurassa! :) Hyvää Uuutta Vuotta kaikille!

tiistai 20. joulukuuta 2011

Se tunne kun katsot ympäri hallia kimpoilevaa koiraasi ja mietit miten saat sen takaisin luoksesi!?

Jos Keesillä oli viime aksoissa väsy niin tänään virtaa oli liikaakin. Tosin mä olen sitä mieltä ettei virtaa voi olla liikaa mutta mistä saataisiin vastaava määrä keskittymiskykyä? Jep olen tainnut hehkuttaa Keesin häiriökestävyyttä liikaa ja tänään se kostautui. "Se kel onni on sen kätkeköön" taitaa pitää paikkansa. ;D

Ohjelmassa oli pussia pituutta ja muuria. Kaikkia ollaan treenattu aikaisemminkin. Pussi vaati muutaman kerran muistuttelua alkuun. Keesillä vauhtia piisas ja kimpoili kyllä ihan minne sattui osakseen mun surkeuden takia ja osakseen varmaan siksi kun ei vaan pystynyt keskittyä kun oli niin paljon virtaa. Otti myös häiriotä muista ja esim naksun äänistä. Teki myös kunniakierroksia ympäri hallia ja ois mieluusti moikannut samalla vähän treenikavereita! Hassua kun eihän mun koirat ikinä! ;D

Sain vinkiksi nostaa syliin silloin kun ei tehdä  niin ei karkaile. Mutta enhän mä tajunnut kun olen niin tottunut ettei se mihinkään lähde huitelemaan. Kun ei mun koirat koskaan ja niin edespäin..!!! xD Muutaman karkailun jälkeen sitten munkin pää kopassa alkoi raksuttaa.

Saatiin me jotain tehtyäkin ja ne onnistuneet oli sitten oikeasti onnistuneita ja vauhdikkaita pätkiä. Ainakin Keesin osalta mun on edelleenkin vaikea luottaa että irtoo esteille joten saatan ihan liikaa ja muuta kivaa varmistelua.. Keesi myös suoritteli esteitä vähän itsekseen kun en ollut hereillä. Putki joka ei edes kuulunut rataan oli Keesistä erityisen hassunhauska. -_-

Tällä kertaa oli siis vauhtia mutttei hallintaa. Toisaalta mielummin mä ohjaan sinne tänne kimpoilevaa koiraa kun perässä haistelevaan hyljettä! Sitäpaitsi jossain vaiheessahan sen on edes vahingossa kimpoiltava oikeille esteillee. Vai mitä!?

Lopuksi katsottiin keppejä. Kepeissä verkot muttei joka välissä. Ajattelin että kun ei olla pitkään aikaan tehty helpotan ja vien alustan puoleen väliin keppejä. VÄÄRIN! Ei ois knnattanut ajatella vaan tehdä niin kuin yleensä. Ekalla kerralla varasti siis suoraan alustalle ja vielä toisellakin, kolmas kerta oli jotain kepittelyn ja nuuskuttelun sekoitusta. Siirrettin alusta ihan loppuun ja kepittelihän se sitten ja vielä tosi hienosti! Sisään menoa ei kyllä hakenut itse vaan törkkäsin sen sinne. Saatiinkin ohjeeksi sitä treenata.

sunnuntai 18. joulukuuta 2011

Sataa!

Sateesta huolimatta treenattiin tänään Marjon ja Jannin kanssa ojangossa aksaa ja tokoa. Päästiin Jannin kyydillä ja Keiko osasi jopa käyttäytyä vaikka autossa oli toinenkin uros kelpie. :D

Janni oli suunnitellut kivan radan pätkän jossa oli oikeaastaan kaikki mitä me ei niin hyvin osata. Ei sitä tekemistä voinut kovin kauniiksi sanoa mutta oli ihan onnistuneitakin pätkiä. Sain taas muistutuksen siitä kuinka vaikeammilla radoilla koko pakka hojoaa. No treeniähän se vaatis harmittaa vaan kun nyt ei Keikon kanssa edes päästä usein treenaamaan.

Tein myös ohjattua jossa ekalla toistolla jopa muisti suorittaa merkin. Annoin hakea vasemman. Muuten hyvä haku mutta arpoi mihin palauttaa. Näin jälkeempäin ajateltuna ois pitänyt palkata tuosta ekasta merkistä kun kerrankin suoritti sen oikein. Ja muutenkin ois pitänyt jättää heti tuohon ennsimmäiseen onnistuneeseen. Otti nimittäin seuraavilla toistoilla painetta Jannista ja Rumosta jotka liitelivät viereisellä kentällä. Jumitti, ei keskittynyt eikä lähtenyt merkillekkään. Blääh. Menetin minäkin sitten hermoni joka luonnollisesti johti siihen että oli vielä enemmän paineessa.. Toinen blääh.. Jossain vaiheessä tää urpo ohjaajakin sitten tajus helpottaa ja loppuun saatiin hyviä merkkejä ja hyvä vasemman tuonti.

Seuraamista joka ihan ok. Edelleen kaipaisin lisää asennetta. Tarkasti kuitenkin teki ja kontaktin pudotti vain kerran. Jääviä joissa muut hyviä mutta se seisomisen ohi kävely tuottaa edelleen ihmeellistä niskan vääntelyä.
Yks luoksari takapalkalla. Molemmat stopit aika kivoja.

Joitain palautuksia ohjatunkapulla otettiin myös. Aika kauaksihan se jää mutta suoria ja paineettomia oli joten ihan tyytyväinen olen. Loppuun pari hyppynoutoa ohjatunkapulalla kun en jaksanut hakea metskua repusta. Ekalla kiersi paluussa kun heitin vinoon. Pitääpä treenata vinoja enemmän. Toinen toisto hyvä.

Kivat treenit vaikka mä vihaankin sadetta!

tiistai 13. joulukuuta 2011

Keikon hyppytekniikat ja Keesin liidot!

Viimeinen tunti Vapun luona. Vain Keiko pääsi tekemään kun Keesillä oli omat treenit ja en usko että ois jaksanut kahtia treenejä.

Katsottiin enimmäkseen taipumista ja otettiin sarjoihin mukaan mun liikettä. Vappu sanoi että Keiko on saanut aivot ja ruvennut käyttämäänkin niitä. :D Edelleen ottaa häiriötä musta ja tällöin nostaa päätä sekä hyppääminen muuttuu kenguruloikaksi. Hyviä toistoja kuitenkin saatiin ja selkeää edestymistä taas. Voikun pääsis useemmin näitä treenaamaan niin edistys ois varmaan huimaa. Muutenkin Keiko sai kehuja sekä tekeminen vaikuttaa kuulemma rennommalta. Hienoa kuulla että hyvään suuntaan ollaan menossa. :)

Keesin aksoihin tuli pikkasen kiirus kun jumahdin koneelle niimpä saatiin aikamoista vauhtia kävellä että ehdittiin. Keesi vaikutti hiukan löysältä tai oli kyllä innoissaan mutta jotenkin väsynyt.

Tehtiin itsenäisesti hyppytekniikkaa ja kontakteja laudalla. Montaa toistoa en viitsinyt tehdä kun halusin että jaksaa kunnolla ohjauspätkät.

Ensin valsseja. Sama ongelma mun ohjauksessa kuin Keikonkin kanssa. En luota koiraan että se menee esteelle ja saatan ihan liian pitkälle jolloin käännös venyy.. Mitenköhän tää taottaisi mun päähän?! Muutama hyvä ja kyllä se Keesikin irtoo ihan kivasti. :)

Seuraavaksi takaaleikkauksia joita ei muistaakseni koskaan olla Keesin kanssa tehty.. Satu palkkas esteen taakse joten uskalsin leikata kunnolla ja nämä olikin aika kivoja! Keesi ei kertaakaan kääntynyt pois hypyltä!

Loppuun katsottiin puomia ihan kokonaisena ja muuten oikeen kivasti mutta nyt täytyy vaikeuttaa kontakteja. Hienosti osaa jos tulen vierelllä eli nyt lisätään pikkuhiljaa ohijuoksut ja jälkeenjäämiset treeneihin mukaan.

Kokonaisuudessa hyvin teki mutta vauhtia oisin kaivannut vähän lisää. Jotenki vaan vaikutti hiukan väsyneeltä.

sunnuntai 11. joulukuuta 2011

Tokot!

Treeniä Sonjan kanssa tänään aamulla.

Odotellessa tein luoksaria. Stopeista seisominen joka takapalkalla hyvä. Eteentuloja pidemmältä ja edelleen on vinoja liikaa joukossa. Palkansuuntaan ja siihen mistä se tulee pitää muistaa kiinnittää enempi huomiota. Sisällä voisin opettaa tota tulemaan sivulta eteen jos oppis suoristaan itseään.


Rakennettiin Sonjan kanssa kaksi ruutua jossa merkki välissä. Muutama hyvä mutta alkoi arpoa merkkiä ja ruudussa paikkaa. Eli turhan vaikea treeni tuolle vielä. Tarvii vahvistusta nyt sekä merkille että ruudun paikkaa.

Ohjatussa ois niin halunnut noutaa kapulan ilman merkille menoa.. Merkkin myös epävarma varmaan tuo ruutu treeni sekoitti kelpien päätä. Kerran sai hakea oikean mutta en ollut ihan tyytyväinen. Treeniä treeniä..

Loppuun kaukoja. Musta tuntuu että nää on mennyt vaan pahemmaksi jumittaa melkeimpä joka vaihdossa suht lyhyelläkin matkalla.

Keesin kanssa tajusin jotain mitä en ollut tullut ajatelleeksi. Nimittäin että myös minun pikku skipi voi olla liian korkeassa vireessä! Olin aina ajtellut Keesin kohdalla että mitä enemmän innostan ja "ravistan" ennen treeniä sitä parempi. Ei ollut tullut mieleenkään että se kaikki sählääminen ja keskittymisen puute johtuu liian korkeasta vireestä. Urpo minä! Voisin varmaan vihdoin lakata olettamasta Keesin kohdalla asioita ja vaikka ajatella järjellä.

Jokatapauksessa Keesukka teki seuraamista, luoksaria ja maassa pysymistä. Niin ja noutoa kokeiltiin ulkona ekaakertaa vähän sähläämiseksi meni mutta ihan kivojakin joukossa.

lauantai 10. joulukuuta 2011

Keesi on super!

Keskiviikkona alkoi Keesin treenit Satulinnassa. Kouluttajana Satu Hilli. Ihanan lämmin tila ja kaikenlisäksi ihan muutaman kilsan päässä meiltä! Ryhmässä kolme koirakkoa meidän lisäksi.. Kahdella pisteellä tehtiin, toisella tehtiin itsenäisesti hyppytekniikkaa sekä lähdössä pysymistä  ja toisella katsottiin kouluttajan kanssa valsseja.

Mentiin ensin treenaamaan valsseja. Mä jännään aina ekalla kerralla uutta ryhmää ja kouluttajaa enkä ollut ihan omalla tasollani. Mutta Keesipä oli! Sen kanssa sai juosta ihan kunnolla putkiin rymistelee sellasta tahtia että jäin vaan ihmettelemään! :D Keesi lukee valsseja kivasti ja kääntyykin niillä hyvin silloin kun en itse ota turhia askeleita sivuun. Mulla paha tapa varmistella kun en luota että menee.

Joka kerta kun treenataan ryhmässä saa Keesi mut hämmästymään häiriökestävyydellään. Ei haittaa yhtään että muut tekee samaan aikaan. Välillä tuntuu ettei se edes nää tai kuule mitään muuta kuin minut! Aika uskomatonta! Toistoja tuo ei niin kestä tai tekee kyllä mutta vauhti hidastuu.  On mulla mahtava skipi käsissäni! Siitä tulee just niin hyvä kuin osaan kouluttaa ei jää koirasta kiinni!

Ostin Keesille messarista oman kapulan. Ja on jatkettu nouto treenejä. Videosta näkee missä mennään. Harmi kun on noin huono laatunen mutta kyllä tosta jotain näkee.

tiistai 6. joulukuuta 2011

Messaria ja tottelua!

Perjantai ja lauantaina Keiko oli mulla mukana töissä. Se oli liikuttavan onnellinen ajasta jonka sai viettää ihan kaksistaan mun kanssa. Muistutti ihan pientä pentua tai niitä aikoja kun oltiin ihan kaksistaan. Vaikka meillä onkin hyvä kolmenkopla, vahvisti tämä sitä ajatusta että nuo molemmat tarvitsevat enemmän ihan kaksinkeskistä aikaa. Keesikin iloitsi meidän kotiin paluusta ja lenkistä mun kanssa ihan tuplasti.

Sunnuntaina olikin Keikon vuoro jäädä kotiin. Keesin kera suuntasin messariin. Tänä vuonna olin päättänyt etten ilmoita koiria sinne törkysen ilmomaksun takia eikä koiratkaan olleet parhaassa mahdollisessa kunnossa. Keesin olin kuitenkin luvannut Lapsi&Koira kilpailuun tutun pojalle esitettäväksi ja pitihän mun päästä ostamaan kaikkea tuiki tarpeellista! :D Koirat sai ruokakipot, valopannat, Keesi hihnan ja pannan, Keiko narupalloja ja tietty herkkuja.

Keesi osasi hienosti liikkua tungoksessa ja vain yhdelle irlanninterrerille rähisi. (muistuttaa olemukseltaan hyvin paljon sitä koiraa joka hyökkäsi Keesin kimppuun silloin kun oli pentu)

L&K kisassa Keesi ja Wille taituroivat sijalle 5/20! Hienosti pelasivat yhteen ja olin iloisesti yllättynyt miten hyvin Keesi käyttäytyi sekä esiintyi vaikka vain yhden kerran ehtivät treenata ennen kisaa.

Kierreltiin vielä hetki Mian kanssa ja sitten vietiin väsynyt Keesi koiraparkkiin että päästiin syömään ja katsomaan hetkeksi ryhmäkilpailuja. Koiraparkki oli oikeen iloinen yllätys. Mä olin aina kuvitellut ne jotenkin karmaiseviksi paikoiksi mutta väärässä olin. :) Mukava päivä kivassa seurassa ja pikkumusta sai paljon uusia jänniä kokemuksia!

Tänään aamusta treenit Sonjan kanssa. Yöllä oli satanut lunta ja sain talutella yhtä skipiä sekä ruskeaa kumipalloa. Keikon mielestä ensilumi on parasta mailmassa mä tulen varmaan sitten hyvänä kakkosena. ;D

Keikolle seuraamista. Virittelin ensin pallon kanssa jonka jälkeen Sonja käskytti. Pääasiassa hyvää tekemistä muutama kontaktin tippuminen, oma rytmi hitaassa väärä ja pari ihan hentoista piip ääntä askelsiirtymissä. Pistän ääntelyt pitkän tauon piikkiin mutta jos jatkuu niin täytyy puuttua. Innokas oli ainakin! :D

Ruutu oli hieno! Hyvin haki merkille vaikka pikkasen vilkuili ruutua. Paikka ei ihan keskellä.

Luoksarissa stopit ihan ok mutta kyllähän se pikkasen valuu.. Eteentulossa ja lopun perusasennossa kaikkea pientä korjattavaa..

Ohjattua. Merkki vaatii tässä vahvistamista kun meinaa kipitellä suoraan kapuloille. Haki kerraan vasemman joka hyvä.

Keesi kiljahteli muutamasti kun tein keikon kanssa ja arvasin että se on super skarppina. Voi elämä mikä koira! :D Oli kyllä niin hyvän mielen tokoa!

Ensin perusasentoja ja seuruuta. Alkaa tuntua että se ihan oikeasti seuraa. Käännökset ja muut tarvii paljon vielä treeniä mutta perusajatus on taottu sen päähän. Perusasennot välillä kyllä aikamoista nojailua ja pää on ties missä mun sääressä kiinni kun hakee kovemmin vaan kontaktia jos palkkaa ei tipu! Ihana pikkunen!

Liikkestä maahan taas ihan supernopea. Tätä voitas nyt jättää vähemmälle ja tehdä enemmän pysymistä maassa sekä siirtyä seisomisen opetteluun.

Paikallaan istumista luoksari varten jossa nyt malttoi aika kivasti. Otettiin myös luoksetuloa niin että heitin namin kauemmas ja sieltä sitten käskin sivulle kivalla vauhdilla tuli. Edelleen alkaa kääntyä sivulle tuloa varten tosi aikasin mun makuun. Vähän niin kuin peruuttaa sivulle noin metrin ennen mua. Katsotaan mitä siihen keksittäis. 

Hirveen hyvät treenit molemmilla koiruuksilla. Jos tästä taas nousisi treeni into että jaksais yksinkin käydä treenaamassa.

perjantai 2. joulukuuta 2011

Tavoitteet vuodelle 2012!

Keiko


- TVA
-Viimeinen nolla Maksi2:sista
-Kolmosissa kisaaminen
-Näyttelyitä
-Viestin tavoitteellinen treenaaminen??

Keesi

-Kisaamaan Agissa
-Näyttelyitä
-Luonnetesti
-Remmi ja arki käytös!!
-Kisaamaan tokossa??

Siinä ne nyt on mustaa valkoisella ja julkaistuna. Keikon tavoitteet oli helppo miettiä mutta Keesin kohdalla pohdin pidempään. Halusin asettaa tavoitteet jotka ovat realistisia ja saavutettavissa.

Keiko panostaa alku vuodesta tokoon ja  korkataan EVL heti kun ollaan valmiita. Jos Toko sujuu ja ei mene koko vuotta sitä kisaillessa aloitetaan taas ahkerammin viestin treenaus. Agia kisaillaan mutta jos se viimeinen nolla kakkosista tulee pidetään kunnolla kisa taukoa. Keesin päätavoite on olla kisavalmis viimeistään juhannuskisoihin. Niin ja lenkeillä sen on opittava olemaan kiihtymättä toisista koirista. Haluan myös että meidän arki sujuu nykyistä paremmin joten mun on otettava itseäni niskasta kiinni sen asian suhteen. Tokossa kisataan vain jos ollaan valmiita.